Tarka kókuszos sütemény
Hozzávalók:A tésztához:
A krémhez:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
A tojásokat a cukorral 10 perc alatt habosra kikeverjük elektromos habverővel. Ezután tovább keverjük a kanalanként hozzá adott vízzel.
A lisztet a sütőporral elkeverjük és könnyedén a tojásos keverékbe forgatjuk.
Egy nagyméretű tepsit sütőpapírral kibélelünk, a tészta 3/4 részét bele öntjük és elsimítjuk.
A tálban maradt 1/4 részhez hozzá keverjük a kakaóport és foltokban rárakjuk a sárga tésztára.
180 fokra melegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük. A kisült és kihűlt tésztát hosszában elvágjuk. Mindkét lapot meglocsoljuk fél fiola rummal elkevert tejjel.
A pudingporokat a cukorral, és a tejjel simára keverjük és sűrűre megfőzzük.
A vajat kihabosítjuk és a kihűlt pudinghoz keverjük. Hozzáadjuk a rumaromát, és végül hozzákeverjük a kókuszreszeléket.
Az alsó lapra rákenjük a krém 3/4 részét, majd rátesszük a másik lapot és a tetejét megkenjük a megmaradt krémmel.
Kókuszreszelékkel bőven megszórjuk.
Hűtőbe tesszük fogyasztásig.