Főoldal / Sertés ételek / Szűzpecsenye korongok leveles tésztával és birsalmamártással

Szűzpecsenye korongok leveles tésztával és birsalmamártással

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Szűzpecsenye korongok leveles tésztával és birsalmamártással

Szűzpecsenye korongok leveles tésztával és birsalmamártással

Hozzávalók:

  • 1 cs leveles tészta
  • 1 sertés szűzpecsenye
  • 10-15 dkg sajt 
  • őrölt fehér bors
  • dijoni mustár
  • olívaolaj

Birsalmamártás hozzávalói:

  • birsalma
  • fehérbor
  • cukor
  • vaníliás cukor
  • őrölt fahéj
  • szegfűszeg
  • vaníliás pudingpor
  • főzőtejszín
  • Hulala (v. habtejszín)
Elkészítési idő: 1óra 15 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 2 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A szűzpecsenyét ujjnyi vastagra felszeletelni, majd tenyérrel kicsit lenyomkodni. Ezután sózni, megszórni őrölt fehér borssal, majd ízlés szerint megkenni a mustárral. Kb. 20 percet állni hagyni, hogy az ízek jól átjárják.

Ezután egy serpenyőbe pici olívaolajat önteni, majd belehelyezni a hússzeleteket, és mindkét oldalukat 2-3 perc alatt elősütni.

Az előnyújtott leveles tésztából pogácsaszaggatóval nagyobb korongokat szaggatni, majd sütőpapírral kibélelt tepsire egymástól kicsit távolabb helyezni őket.
Ezután minden tészta közepére kis halom reszelt sajtot tenni, majd ráhelyezni egy elősütött húsérmét.
Végül a hús tetejére szintén reszelt sajtot szórni.

Előmelegített sütőbe helyezni, majd közepes hőmérsékleten 20-25 perc alatt szép pirosra sütni.

A birsalmát megpucolni, majd a magházat eltávolítani, és kisebb darabokra felvágni.
Egy edénybe tenni, majd felönteni annyi fehérborral, hogy jól ellepje. Ízlés szerint cukorral, és vaníliás cukorral ízesíteni, majd szegfűszeggel, és fahéjjal fűszerezni. Ezután puhára főzni.
Amikor már teljesen megpuhult a birs, botmixerrel pépesíteni.

A tejszínt simára keverni a vaníliás pudingporral, majd állandó keverés mellett a birsalmapéphez keverni. Pár percig kevergetve besűríteni, majd a tűzről levéve langyosra hűteni.

A Hulalát (v. tejszínt) kemény habbá verni, majd apránként, óvatosan, kézi habverővel a mártáshoz keverni.

Tipp / megjegyzés:
Tálaláskor a leveles tésztás-szűzpecsenyés korongokat tányérra helyezni, majd mellékanalazni a habos birsalmamártást.

Értékeld a receptet

Gizi (321 Recept)

Szeretek sütni-főzni, és sokat kirándulni.Több évtizede sertepertélek a konyhámban kisebb, nagyobb sikereket elérve. Mára már szenvedélyemmé vált a sütés-főzés, így minden nap valami finomsággal kényeztetem a családomat, és a barátaimat. Szeretem a hagyományos, magyaros ételeket, de szívesen kipróbálok számomra új, és különleges ízvilágot is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére