Főoldal / Ünnepi ételek / Születésnapi szarvaspörkölt

Születésnapi szarvaspörkölt

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Születésnapi szarvaspörkölt

Születésnapi szarvaspörkölt

Hozzávalók:

  • 3 kg szarvas borjú comb
  • 2 kg szarvas oldalas és gerinc
  • 5 evőkanál sertészsír
  • 5 evőkanál előre lesütött vöröshagyma, fokhagyma, paprikás zsírban
  • 1 teáskanál őrölt bors
  • 1 teáskanál őrölt köménymag
  • 2 evőkanál só
  • 2 db babérlevél
  • 4 evőkanál pirított szalonna
  • 4 evőkanál paradicsompüré
  • 2 evőkanál csemege őrölt paprika
  • 1 evőkanál csípős őrölt paprika
  • 2 liter víz
  • 2 dl vörösbor
  • 1 db sárgarépa
Elkészítési idő:2 óraFogyókúrás:nem
Költség:5000 FT felettVegetáriánus:nem
Adagok:10 főreGluténmentes:igen
Nehézség:NormálLaktózmentes:igen

Elkészítés:

A zsíron lepirítjuk a felkockázott szarvas combot. Kivesszük a zsírból, majd a visszamaradt zsírban lepirítjuk az oldalast és a gerincet is. Az előre lesütött hagymás zsírból rámerünk 5 evőkanállal és összemelegítjük.

Ezután négy rétegben visszatesszük a szarvas húst, rá a fűszereket, a sót, és egy evőkanál paradicsompürét. A réteg tetejére teszünk előre felkockázott és lesütött szalonnát is. A rétegezést addig folytatjuk, amíg a hús el nem fogy. A tetejére ráhintjük az őrölt paprikát és felengedjük annyi vízzel, amennyi ellepi.

Főzés közben nem kevergetjük, hanem a bográcsot rázogatva mozgatjuk a húst, hogy le ne égjen.

Amikor már félpuhára megfőtt a szarvashús, beleteszünk 1 db sárgarépát, ami segít az erős vad ízt elvenni, majd ráöntjük a vörösbort is.
Ezekkel együtt készre főzzük.

Főtt burgonyával, vagy nokedlivel tálaljuk!

Értékeld a receptet

Nemzetikonyha.hu (78 Recept)

A gasztronómiai kultúra és hagyományok ápolását tűztük ki célul. Szeretnénk minél több emberrel, köztük fiatalokkal, megismertetni a magyar konyha hol egyszerű, hol bonyolult, de mindenképpen nagyon finom és változatos ételeit, ezeknek az elkészítését. Másik célunk az, hogy az emberek az ételeinkkel, jó hangulatú főzések alkalmával szorosabbra fűzzék egymással a kapcsolataikat. A mai világban sajnos a gyors készételek terjednek vagy a külföldről lemásolt ételek a divatosak. Jó lenne, ha miután megnéztétek az oldalt és kedvet kaptatok valamelyik főztünkhöz, el is készítenétek, amennyiben lehetséges, családi, baráti körben.Mi mindig elfogyasztjuk azt az ételt, amit elkészítünk. Reméljük ez biztosíték számotokra a minőséggel és az ízekkel kapcsolatban. Szeretnénk Veletek együtt fejlődni a főzés tudományában, ugyanis mint azt a honlapon is látni fogjátok, mi nem tudunk, hanem szeretünk főzni és filmezni, fotózni. Dolgozunk azon, hogy minél színvonalasabb legyen a látvány. Sajnos csak ketten vagyunk, ezért várjuk azok jelentkezését, akik profibb operatőrök nálunk, vagy forgatáshoz szép helyszínnel rendelkeznek. A hagyományok őrzésének másik oldala a történelmi hagyományok gondozása.Összegzésül, mindenkinek napsütéses szabadtéri sütést, főzést kívánunk boldog családi körben.Jó étvágyat kívánunk, gyarapodjunk mindahányan.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére