Főoldal / Egytálételek / Szőlősgyöröki tárcsás húsok

Szőlősgyöröki tárcsás húsok

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Szőlősgyöröki tárcsás húsok

Szőlősgyöröki tárcsás húsok

Hozzávalók:

  • 8 db alsó csirkecomb
  • 8 db csirke szárny
  • 6 szelet sertés comb és tarja
  • 5 dl sertés zsír vagy étolaj
  • 1 kg burgonya

A páchoz:

  • 1 dl olaj
  • 1 teáskanál só
  • 1 teáskanál bors
  • 1 evőkanál paprikakrém
  • 1 kávéskanál kakukkfű
  • 1 kis fej lila hagyma
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:2000-2500 FTVegetáriánus:nem
Adagok:8 főreGluténmentes:igen
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:igen

Elkészítés:

Előző este pác öntetet készítünk a hozzávalókból és abban hagyjuk állni a húsokat, letakarva a hűtőben, egy éjszakát.

A tárcsában felforrósítjuk az étolajat majd belerakjuk a szárnyakat, és a csirkecombokat. Körbepirítjuk mindkét oldalát, lassítunk a tűzön és átsütjük őket. Kivesszük mindet.
Ugyanígy járunk el a sertéshússal is.

A visszamaradt fűszeres olajban, ropogósra sütjük a burgonyát.

Mielőtt elkészülne, a tárcsa szélére visszahelyezzük a húsokat, átmelegítjük őket és együtt tudjuk tálalni.
Arra kell figyelnünk, hogy a tüzet úgy szabályozzuk, nehogy megégjen az ételünk.

Savanyúságot vagy salátát is kínálhatunk mellé.

Értékeld a receptet

Nemzetikonyha.hu (78 Recept)

A gasztronómiai kultúra és hagyományok ápolását tűztük ki célul. Szeretnénk minél több emberrel, köztük fiatalokkal, megismertetni a magyar konyha hol egyszerű, hol bonyolult, de mindenképpen nagyon finom és változatos ételeit, ezeknek az elkészítését. Másik célunk az, hogy az emberek az ételeinkkel, jó hangulatú főzések alkalmával szorosabbra fűzzék egymással a kapcsolataikat. A mai világban sajnos a gyors készételek terjednek vagy a külföldről lemásolt ételek a divatosak. Jó lenne, ha miután megnéztétek az oldalt és kedvet kaptatok valamelyik főztünkhöz, el is készítenétek, amennyiben lehetséges, családi, baráti körben.Mi mindig elfogyasztjuk azt az ételt, amit elkészítünk. Reméljük ez biztosíték számotokra a minőséggel és az ízekkel kapcsolatban. Szeretnénk Veletek együtt fejlődni a főzés tudományában, ugyanis mint azt a honlapon is látni fogjátok, mi nem tudunk, hanem szeretünk főzni és filmezni, fotózni. Dolgozunk azon, hogy minél színvonalasabb legyen a látvány. Sajnos csak ketten vagyunk, ezért várjuk azok jelentkezését, akik profibb operatőrök nálunk, vagy forgatáshoz szép helyszínnel rendelkeznek. A hagyományok őrzésének másik oldala a történelmi hagyományok gondozása.Összegzésül, mindenkinek napsütéses szabadtéri sütést, főzést kívánunk boldog családi körben.Jó étvágyat kívánunk, gyarapodjunk mindahányan.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére