Főoldal / Reform ételek / Szilvásgombóc – Gluténmentes

Szilvásgombóc – Gluténmentes

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Szilvásgombóc

Szilvásgombóc

Hozzávalók:

  • 1 kg  főtt burgonya
  • kb.  25 dkg rizsliszt
  • 2 db tojás
  • 1 tk. só

A nyújtófelület szórásához:

  • rizsliszt

A töltelékhez:

  • kb. 10-15 db szilva
  • fahéj
  • eritrit

A hempergetéshez:

  • GM morzsa pirítva (Nálam Mimen panírkeverék)

A tálaláshoz:

  • porXukor
  • fahéj
Elkészítési idő:1 óraFogyókúrás:igen
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:4 főreGluténmentes:igen
Nehézség:NormálLaktózmentes:igen

Elkészítés:

A krumplit puhára főzzük, majd burgonyanyomón áttörjük. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd hozzáadjuk a tojásokat, egy mokkáskanálnyi sót, és annyi rizslisztet, hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk.

A szilvát megmossuk, kimagozzuk és meghempergetjük a fahéjas eritritben. A tésztát nyújtsuk ki, vágjuk kb. 10*10-es négyzetekre, és tegyünk a közepükbe, egy-egy fahéjas szilvát. Óvatosan csomagoljuk be, majd gömbölyítsük meg.

Forrásban lévő, enyhén sós vízben főzzük ki. Akkor főttek meg a gombócok, ha feljöttek a víz tetejére.

Amíg főnek, a gombócok, pirítsuk meg a GM morzsát.
Ebbe a pirított morzsába szedjük ki (egy szűrőlapát segítségével) a gombócokat, majd jénaiba rakosgatjuk, és fahéjas porXukorral megszórva kínáljuk.

Tipp / megjegyzés:
Barackkal, vagy sűrű házi szilvalekvárral is készíthető.

Mentés

Mentés

Értékeld a receptet

Gáborné Putóczki (13 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére