Főoldal / Desszertek / Szilvás-szedres pite

Szilvás-szedres pite

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Szilvás-szedres pite

Szilvás-szedres pite

Hozzávalók:

( A bögre 2,5dl-es)

  • 1+1/2 bögre liszt
  • 1 kk. sütőpor
  • 1/2 kk. szódabikarbóna
  • 12 dkg vaj (vagy margarin)
  • 3/4 bögre cukor
  • 2 tojás
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 1 kis-dobozos natúr joghurt
  • 1 citrom reszelt héja

A tetejére:

  • 8-10 dkg szeder
  • 30-40 dkg szilva
  • 2 ek. cukor
  • 1 kk. fahéj
  • 2 dkg szeletelt mandula
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:6 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

Egy hőálló piteformát kivajazunk és kilisztezünk. (Ha tortaformát használunk, azt sütőpapírral béleljük ki.)

A lisztet elkeverjük a szódabikarbónával és a sütőporral.
A puha vajat a cukorral, a vaníliás cukorral és a tojásokkal fehéredésig keverjük. Hozzáadjuk a reszelt citromhéjat és a joghurtot majd alaposan elkeverjük.
Végül beletesszük a lisztet és csomómentesre keverjük. A tésztamasszát az előkészített formába simítjuk.

A tetejét kirakjuk a kimagozott szilvával és a szederrel tetszés szerint. A cukrot a fahéjjal elkeverjük és a szilva szeletek tetejét meghintjük vele, majd ízlés szerint egy kevés szeletelt mandulával is meghintjük.

180 fokra előmelegített sütőbe tesszük és 20 perc alatt arany-barnára sütjük.

A formában hagyjuk kihűlni, majd porcukorral meghintve kínáljuk.

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Szilvás-szedres pite 5.00/5 (1 értékelés)

Marcsi (486 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére