Főoldal / Kelt tészták / Szilvás pudingos kalács

Szilvás pudingos kalács

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Szilvás pudingos kalács

Szilvás pudingos kalács

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 2 tojássárgája
  • 2 ek olaj
  • 5 dkg olvasztott ráma
  • 1 cs. élesztő felfuttatva
  • 3 dl tej
  • 3 ek cukor

A töltelékhez:

  • 1 cs. puncs pudingpor
  • 3 dl tej
  • 3 ek. cukor
  • rumaroma
  • 10 dkg ráma
  • 1/2 kg magozott szilva
  • őrölt fahéj
  • szegfűszeg
  • búza dara
  • 3 ek. cukor
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit jól összedolgozzuk, és meleg helyen a duplájára kelesztjük.

Meg főzzük a pudingot a tejjel és a 3 ek cukorral, majd ha kihűlt belekeverjük a rámát és a rumaromát.

A szilvát kimagozzuk, és egy kicsit a fűszerekkel ( csak egy pici szegfűszeget tegyünk bele mert intenzív az íze ) megpároljuk kb. 5 perc a felmelegedéstől.

A tésztát lisztezett deszkára borítjuk, és elfelezzük.

Az egyiket, lisztezett deszkán félcentisre kinyújtjuk, a tetejét megkenjük olajjal, és  rákenjük a pudingot, majd szorosan feltekerjük. A másik tésztát szintén kinyújtjuk. Arra először darát szórunk, majd a  megpárolt szilvát oszlatjuk el rajta, végül a tetejére megint darát szórunk és feltekerjük.

Sütőlemezt kibélelünk sütőpapírral és a két rúd kalácsot rátesszük. A tetejét megkenjük tojássárgájával, és előmelegített sütőben aranyszínűre sütjük. Ha kihűlt szeleteljük, és porcukorral meghintve tálaljuk.

Tipp / megjegyzés:
A szilvához mikor főzzük adhatunk kevés rumot is.

Értékeld a receptet

Mária Bársonyné Dankovics (279 Recept)

Anya vagyok és feleség aki szeret főzni, sütni. Szeretek új dolgokat alkotni, a családom a kritikusaim, ők mondanak véleményt az elkészített ételekről és a sütikről. Emellett szeretném a régi családi recepteket bemutatni mert a régi háziasszonyok tudtak olcsón, finomat készíteni. Ez a célon hogy a fiatal háziasszonyok is tanulhassanak tőlem, nekem ez okoz örömet ha átadhatom amit én tanultam !!!


Szólj hozzá!

A lap tetejére