Főoldal / Desszertek / Szilvás “frangipán” torta

Szilvás “frangipán” torta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Szilvás “frangipán” torta

Szilvás "frangipán" torta

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg vaj (vagy margarin)
  • 5 dkg porcukor
  • 1 narancs reszelt héja
  • 1 csipet só

A töltelékhez:

  • 12 dkg puha vaj (vagy margarin)
  • 12 dkg cukor
  • 3 nagy tojás
  • 10 dkg pirított darált dió
  • 3,5 dkg liszt
  • vaníliakivonat
  • 10 db szilva kimagozva és fölszeletelve
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj

A tálaláshoz:

  • fahéjas tejszínhab vagy vaníliás fagyi
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tésztához a hozzávalókat késes robotgépbe tesszük és morzsás állagúra keverjük, majd összegyúrjuk. Ha szükséges adjunk hozzá még narancslevet vagy vizet. Csomagoljuk folpackba, és tegyük hűtőbe pihenni minimum 30 percre.

A diót száraz serpenyőbe tesszük és kissé megpirítjuk, majd ha kihűlt, finomra daráljuk.

Elkészítjük a tölteléket. A puha vajat a cukorral habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat. Ezután belekeverjük a darált diót és a lisztet, majd a vaníliakivonatot is.

A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk és kibélelünk vele egy 26cm-es piteformát, az alját villával megszurkáljuk és újra a hűtőbe tesszük pihenni 10 percre.

10 perc után kivesszük és beleöntjük a tölteléket majd kirakjuk a szeletelt szilvával a tetejét és megszórjuk őrölt fahéjjal.

150 fokra előmelegített sütőbe toljuk és kb. 20 perc alatt készre sütjük.
Fahéjas tejszínhabbal vagy vaníliás fagyival tálaljuk.

lelekkonyha.blogspot.hu

Szilvás “frangipán” torta 4.13/5 (8 értékelés)

Lélekkonyha (187 Recept)

Mindig is szerettem jókat enni, azonban a főzés iránti érdeklődésem akkor teljesedett ki, amikor összeköltöztem életem párjával és egyszer csak ott találtam magam a saját konyhámban. Képes voltam órákig a netet és a szakácskönyveket bújni, hogy újabb és újabb ételeket varázsoljak az asztalra. Úgy néz ki ez jól sikerült, mert az összes barátunk már csak ebédre vagy vacsorára volt hajlandó átjönni hozzánk :). Később ez a mánia odáig fajult, hogy egy-egy külföldi nyaralás már elképzelhetetlen volt a helyi piac vagy éttermek felkeresése nélkül. A sütemények azért kapnak kiemelt szerepet a blogban, mert a drága férjem minden reggel édességet reggelizik, ezért itt majd csak kakaórockernek becézem. Szinte napra pontosan egy évvel ezelőtt még egy motivációs tényező jelent meg az életemben, hiszen kislányom megszületésével újabb kritikus érkezett a családi asztalhoz... Ha ez az oldal csak annyit ér el, hogy bármelyik olvasó elkészíti az egyik receptem és ezzel örömet szerez vele akár magának, akár másoknak, már megérte...


Szólj hozzá!

A lap tetejére