Főoldal / Torták / Szedres málnás csoda

Szedres málnás csoda

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Szedres málnás csoda

Szedres málnás almás csoda

Hozzávalók:

  • háztartási keksz ( 25-30 db)
  • 60 dkg szeder-málna
  • 15 dkg cukor
  • 400 ml tejszín
  • 20 dkg mascarpone
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 csomag vaníliás puding
  • 4 db lapzselatin
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A szedret-málnát megfőzzük a maradék cukorral, össze turmixoljuk.Visszatesszük a tűzre belekavarjuk a  pudingot, és összefőzzük, majd félretesszük hűlni.

Beáztatjuk a zselatinlapokat, majd leöntöm róla a vizet és felolvasztom, (nem főzöm) és a málnás péphez keverjük.

A krémet hűlni tesszük.

Kikavarom a mascarponét, a vaníliás cukorral, majd hozzákeverjük a kemény habbá vert tejszínt.

A tortaformát egy tortatányérra tesszük, és kirakjuk az alját keksszel, erre egy réteg gyümölcskrémet, majd egy réteg mascarponés krémet simítunk, ezt háromszor megismételjük, a mascarponéval fejezzük be.

A tetejét morzsolt keksszel díszítjük.

Lehet pirított mandulával, dióval, mogyoróval is :)

Értékeld a receptet

Vicuska1 (143 Recept)

Mondhatom, hogy a sütés-főzés a legfőbb hobby-m és a legkedvesebb időtöltésem, az internet felderítése, kertészkedés, kötés, sétálás melett. Szeretek a konyhában „alkotni”, újdonságokat kipróbálni, meg az otthonról hozott, már jól bevált, receptjeimet új oldalról megközelíteni, díszítés, illetve új dolgok hozzáadásával.


Szólj hozzá!

A lap tetejére