Főoldal / Torták / Szedertorta

Szedertorta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Szedertorta

Szedertorta 1

Hozzávalók:

  • 1 piskótalap(3 tojásból)
  • 1 kg szeder(lehet fagyasztott is)
  • 20 dkg cukor
  • 410 ml habtejszín
  • 2 tojásfehérje
  • 18 db fehér lapzselatin
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A szedret kissé megfőzöm (és lehűtőm).

Beáztatom a zselatint.

A tojásfehérjét kemény habbá verem.

Felverem a tejszínt.

Leszűröm a zselatint és felforralom (nem főzöm).

A szedres masszába belekeverem a forró zselatint, majd óvatosan hozzáadom a tojásfehérjét és a tejszínhabot.

Egy kapcsos tortaformában beletesszük a piskótalapot és ráöntjük a szedres krémet. Hűtőbe tesszük magi megdermed.(legalább 6 órát )

Ezután tetszés szerint díszítjük.

Értékeld a receptet

Vicuska1 (143 Recept)

Mondhatom, hogy a sütés-főzés a legfőbb hobby-m és a legkedvesebb időtöltésem, az internet felderítése, kertészkedés, kötés, sétálás melett. Szeretek a konyhában „alkotni”, újdonságokat kipróbálni, meg az otthonról hozott, már jól bevált, receptjeimet új oldalról megközelíteni, díszítés, illetve új dolgok hozzáadásával.


Szólj hozzá!

A lap tetejére