Főoldal / Egytálételek / Szatmári káposzta II

Szatmári káposzta II

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Szatmári káposzta II

Szatmári káposzta II

Hozzávalók:

  • 1 kg fejes káposzta
  • 7,5 dl paradicsomlé
  • 50-50 kg sertéslapocka dagadó
  • 20 dkg lángolt kolbász
  • 10 dkg rizs
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1/2 dl olaj
  • 1 ek. ételízesítő
  • 1 ek. pirospaprika
  • ízlés szerint só, őrölt bors
  • 2 dl tejföl
Elkészítési idő: több mint 2 és fél óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Normál Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A lapockát és a kolbászt 5 részre felvágjuk, a dagadót ledaráljuk.

A hagymát olajon üvegesre pirítjuk. A pirított hagymát, a rizst, a darált húst és a fűszereket jól összedolgozzuk.

10 db káposzta levelet sós forró vízzel leforrázunk, a vastag torzsákat kivágjuk, és a darált húsos töltelékkel egyenként megtöltjük.

A megmaradt káposztát apróra metéljük, és egy olajozott lábos alján a 3/4 részét szétterítjük.Erre tesszük a feldarabolt húst és a kolbászt, a tetejükre a erre a töltött káposztát, majd betakarjuk a maradék felszeletelt káposztával.

Felengedjük annyi vízzel amennyi éppen ellepi,ízlés szerint fűszerezzük, és megszórjuk ételízesítővel.

Lefedve lassú tűznél puhára pároljuk. Végül felöntjük paradicsomlével, és még fél órát pároljuk.

Tálaláskor ki-ki a saját tányérján megtejfölözi, és megszórhatja kaporral ízlés szerint.

Tipp / megjegyzés:
Ezt a receptet a Frank Júlia szakács könyvéből tanultam meg.

Értékeld a receptet

Mária Bársonyné Dankovics (279 Recept)

Anya vagyok és feleség aki szeret főzni, sütni. Szeretek új dolgokat alkotni, a családom a kritikusaim, ők mondanak véleményt az elkészített ételekről és a sütikről. Emellett szeretném a régi családi recepteket bemutatni mert a régi háziasszonyok tudtak olcsón, finomat készíteni. Ez a célon hogy a fiatal háziasszonyok is tanulhassanak tőlem, nekem ez okoz örömet ha átadhatom amit én tanultam !!!


Szólj hozzá!

A lap tetejére