Főoldal / Sertés ételek / Szárma / töltött káposzta füstölt sonkával

Szárma / töltött káposzta füstölt sonkával

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Szárma / töltött káposzta füstölt sonkával

Szárma / töltött káposzta füstölt sonkával

Hozzávalók:

  • 2 fej káposzta
  • 60 dkg hordós apró káposzta
  • 1,5 kg darált hús
  • 1 db tojás
  • 2 marék rizs
  • 2 fej hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 kanál őrölt pirospaprika (csemege)
  • 1 kávéskanál só
  • kevés őrölt bors
  • 60 dkg füstölt, esetleg kötözött sonka
  • 1 szál borsikafű
  • zsír
  • liszt a rántáshoz
Elkészítési idő: 2 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 3000-4000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 12 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A káposzták torzsáját kivágjuk, köménymagot szórunk bele, majd enyhén sós vízben feltesszük egy nagy edényben főni.
Közben bekeverjük a tölteléket. A darált húst, az apróra vágott hagymát, fokhagymát sóval, borssal, 2 marék rizzsel, 1 tojással, 1 evőkanál őrölt piros paprikával összegyúrjuk.
Megkóstoljuk és ha szükséges még ízesítjük.

A megfőtt káposztát levelekre szedjük, ereit kivágjuk, majd a tölteléket belegöngyöljük.
A töltött káposzták elkészítése után megmaradt káposztát apróra vágjuk, a felét az edény aljára szórjuk, a savanyú káposztával elkeverve.
Erre kerülnek a töltelékek, valamint a füstölt sonka tetszés szerint feldarabolva, vagy szeletelve.
A maradék káposztát a tetejére tesszük, felöntjük annyi meleg vízzel, hogy éppen ellepje.
Sózzuk, borsozzuk, a csombort (borsikafű) is az edénybe tesszük.
Fedő alatt, közepes lángon kb. másfél órán át főzzük.

A zsíron, lisztből rántást készítünk, amibe őrölt paprikát keverünk. Kevés hideg vizet öntünk hozzá, és csomómentesre keverjük majd hozzáöntjük a káposztához.
Ismét felforraljuk.

Friss kenyérrel és tejföllel kínáljuk.

Értékeld a receptet

Gasztropajti (71 Recept)

Gyakorlott hobbiszakács vagyok, blogtulajdonos. Imádok sütni - főzni, állítólag tudok is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére