Főoldal / Desszertek / Szamóca-túrótorta sütés nélkül

Szamóca-túrótorta sütés nélkül

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Szamóca-túrótorta sütés nélkül

Szamóca-túrótorta sütés nélkül

Hozzávalók:

  • 20 db babapiskóta
  • 50 dkg szamóca
  • 3 db eperízesítésű joghurt (375 gr)
  • 5 dkg tehéntúró
  • 1 dl eperlikőr
  • 0,5 citrom
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 2 db mentalevél
Elkészítési idő:30 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:6 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A piskóták felét lerakjuk a tortaforma aljába.

Rákanalazzuk az epres joghurtot, majd eloszlatjuk rajta a fele epret feldarabolva. Megszórjuk vaníliás porcukorral, majd befedjük egy újabb réteg babapiskótával. A piskótát meglocsoljuk az eperlikőrrel, és rámorzsoljuk a túrót. (a túrót akár ízesíthetjük is ízlés szerint)

A tetejét egész eperszemekkel díszítjük.

Hűtőbe tesszük egy éjszakára, másnapra a piskóta megpuhul az ízek összeérnek.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére