Főoldal / Desszertek / Szamóca-túrótorta sütés nélkül

Szamóca-túrótorta sütés nélkül

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Szamóca-túrótorta sütés nélkül

Szamóca-túrótorta sütés nélkül

Hozzávalók:

  • 20 db babapiskóta
  • 50 dkg szamóca
  • 3 db eperízesítésű joghurt (375 gr)
  • 5 dkg tehéntúró
  • 1 dl eperlikőr
  • 0,5 citrom
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 2 db mentalevél
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A piskóták felét lerakjuk a tortaforma aljába.

Rákanalazzuk az epres joghurtot, majd eloszlatjuk rajta a fele epret feldarabolva. Megszórjuk vaníliás porcukorral, majd befedjük egy újabb réteg babapiskótával. A piskótát meglocsoljuk az eperlikőrrel, és rámorzsoljuk a túrót. (a túrót akár ízesíthetjük is ízlés szerint)

A tetejét egész eperszemekkel díszítjük.

Hűtőbe tesszük egy éjszakára, másnapra a piskóta megpuhul az ízek összeérnek.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

A lap tetejére