Főoldal / Desszertek / Szalalkális kocka

Szalalkális kocka

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Szalalkális kocka

Szalalkális kocka

Hozzávalók:

  • 50 deka liszt
  • 10 deka vaj
  • 15 deka cukor
  • 1 citrom leve
  • 1 vaníliás cukor
  • 1 deka szalalkáli
  • 1 deci tej
  • 2 egész tojás

Krém hozzávalói:

  • 4 tojás sárgája
  • 2 evő kanál kakaópor
  • 5 evő kanál cukor
  • 5 kanál liszt
  • ízlés szerint rum
  • 7 deci tej
  • 10 deka vaj

A tetejére:

  • 1 tojás fehérje
  • porcukor
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A szalalkálit tejben feloldom és a többi hozzávalóval összegyúrom.
A tésztát négy egyenlő részre osztom és lapokat sütök belőle.

A tojásokat a cukorral, kakaóporral simára kikeverem, majd hozzáadom a tejet és a
lisztet. Kis lángon sűrű krémmé főzöm.

A tűzről leveszem, hozzáadom a vajat, és a tojások felvert kemény habját.

Ezzel a krémmel a lapokat megtöltöm.

1 tojás fehérjéből a porcukorral gőz felett kemény habot verek, és bevonom vele a sütemény tetejét.

Értékeld a receptet

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére