Főoldal / Desszertek / Szabadkai szelet

Szabadkai szelet

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Szabadkai szelet

Szabadkai

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 25 dkg vaj
  • 25 dkg porcukor
  • 25 dkg finomliszt
  • ½ csg sütőpor
  • 25 dkg darált dió
  • 1 db citrom reszelt héja

Továbbá:

  • 4 ek baracklekvár
  • 10 dkg csokoládé 1 ek étolaj
Elkészítési idő:1 óraFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:igen
Adagok:6 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A puha vajat a cukorral habosra keverjük.
A lisztet a dióval,reszelt citromhéjjal és a sütőporral összekeverjük, majd összedolgozzuk a kihabosított cukros vajjal.
Egy 24×39 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk és a tésztát egyenletesen belenyomkodjuk.
180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük.

A kihűlt tésztát a lekvárral megkenjük.

A csokoládét és az étolajat mikróban (vagy vízgőz felett) felolvasztjuk.
Simára keverjük és a lekvárra csurgatjuk. A tálcát megrázogatjuk,hogy egyenletesen terüljön el a sütemény tetején csokoládé.

Ízlés szerint dekoráljuk. pl. megszórhatjuk dekor csoki gyöngyökkel. Amikor a csokoládé megdermed, hosszúkás szeletekre vágva kínáljuk.

Értékeld a receptet

Vass Lászlóné (207 Recept)

Konyhamánia Edit Módra facebook oldalamon sok-sok receptet találtok még tőlem. Látogassatok meg ott is.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére