Főoldal / Desszertek / Aprósütemények / Svéd csokis kókuszos flarn – paleo

Svéd csokis kókuszos flarn – paleo

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Svéd csokis kókuszos flarn – paleo

Svéd csokis kókuszos flarn - paleo

Hozzávalók:

  • 8 dkg kókuszolaj
  • 1 nagyobb tojás
  • 6 dkg eritrit (por alakú)
  • 10 dkg kókuszreszelék finomra darálva
  • 1 ek. nyílgyökérpor
  • 1/2 vanília rúd magjai (opcionális)
  • 1 tk. sütőpor (foszfát- és gluténmentes)

A mázhoz:

  • 5 dkg étcsoki (tej-, cukor- és szójamentes)
  • 1 ek. kókuszolaj
Elkészítési idő:30 percFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:igen
Adagok:4 főreGluténmentes:igen
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:igen

Elkészítés:

Olvasszuk fel a kókuszolajat egy kis fazékban. (de ne forrósítsuk fel)

A száraz hozzávalókat vegyítsük el egy tálban, majd keverjük az olvasztott olajba. A végén a tojást is adjuk hozzá és keverjük simára. A massza kicsit folyékony, kézzel nem formázható, kanállal kell adagolni.

Készítsünk elő két tepsit, és béleljük ki sütőpapírral. Egy teáskanállal tegyünk rá kis halmokat a masszából. Hagyjunk elég helyet közöttük, mert szétterülnek.

175 fokra előmelegített sütőben (légkeveréses) süssük kb 6-8 percig. Ez sütőnként változó lehet, ha a színe szép aranysárga, akkor jó.

Hagyjuk őket a papíron kihűlni, ilyenkor még olajos és törékeny, ahogy hűl úgy fog megdermedni és ropogós lesz. Ez nagy melegben lehet, hogy kicsit lassabban megy. Ha teljesen kihűltek vonjuk be őket olvasztott csokival, de csoki nélkül is nagyon finom.

Mentés

Mentés

Értékeld a receptet

Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére