Főoldal / Egytálételek / Svájci rakott burgonya

Svájci rakott burgonya

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Svájci rakott burgonya

Svájci rakott burgonya

Hozzávalók:

  • 1 kg burgonya
  • 7 dl tej
  • 5 dkg vaj
  • 20 dkg füstölt hús
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg reszelt sajt
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: igen
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Egy hőálló tálat kikenünk olajjal, és a fokhagymával bedörzsöljük a tálat.

A meghámozott nyers burgonyát vékonyan felszeleteljük.(a legegyszerűbb ha legyaluljuk) A húst apróra felvágjuk.

A tál alját kirakjuk burgonya szeletekkel, rászórunk húsból. A tejbe szórunk egy kis sót, és meglocsoljuk vele a réteget. Ezután megint burgonya, hús, tej, ezt addig rakjuk míg a hozzávalók el nem fogynak.

A tetejére szórjuk az elmorzsolt vajat, és a  sajtot. Alufóliával lefedve, előmelegített sütőben készre sütjük. Ha puha a burgonya kész az étel. A végén levesszük róla a fóliát, és hagyjuk kicsit megpirulni.

Tipp / megjegyzés:
Ha van füstölt szalonnánk azt is vághatunk bele.

Beküldő: Maja

Svájci rakott burgonya 4.25/5 (4 értékelés)

Szólj hozzá!

A lap tetejére