Főoldal / Levesek / Sütőtökös krémleves Marcsi konyhájából

Sütőtökös krémleves Marcsi konyhájából

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Sütőtökös krémleves Marcsi konyhájából

Sütőtökös krémleves Marcsi konyhájából

Hozzávalók:

  • kb. 1 kiló sütőtök
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 3 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 kevés reszelt szerecsendió
  • kb.fél deci olaj
  • húsleves alaplé (vagy 2 leveskockából leves)
  • 2 dl főzőtejszín

A tálaláshoz:

  • tökmag, napraforgómag
  • levesgyöngy
Elkészítési idő:20 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:6 főreGluténmentes:igen
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

Az olajat felmelegítjük. Üvegesre pároljuk rajta az apróra vágott vöröshagymát és a fokhagymát.

A sütőtököt kettévágjuk. A magjait kikaparjuk és kidobjuk. A töknek a héját levágjuk és a húsos részét kis kockákra felvágjuk.
Hozzáadjuk az üvegesre párolt hagymához, felöntjük húsleves alappal és puhára főzzük.

Amikor megpuhult az egészet összeturmixoljuk. (ízlés szerint húslevessel hígíthatunk még rajta)
Kevés szerecsendiót reszelünk bele, és felöntjük 2 deci főzőtejszínnel. Levesgyönggyel és magokkal tálaljuk.

Értékeld a receptet

Domján Mária (526 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére