Főoldal / Levesek / Sütőtökkrémleves ropogós baconnel

Sütőtökkrémleves ropogós baconnel

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Sütőtökkrémleves ropogós baconnel

Sütőtökkrémleves ropogós baconnel

Hozzávalók:

  • 1 kisebb sütőtök (vagy 30 dkg sült sütőtök)
  • 1 db vöröshagyma
  • 3 dkg vaj
  • 1 mk őrölt rozmaring (v. egy ágacska)
  • őrölt színes bors
  • őrölt fahéj
  • méz
  • 2 dl főzőtejszín
  • 5 dl húsleves
  • 10 dkg szeletelt bacon
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 2 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Egy kisebb sütőtököt daraboljunk fel, majd tegyük sütőpapírral bélelt tepsire. Ezután kenjük meg mézzel, és szórjuk meg őrölt fahéjjal. Előmelegített sütőben kb. 45 perc alatt süssük készre.

A vöröshagymát vágjuk fel apróra, majd a vajon kezdjük el párolni. Addig pároljuk még szép zsemleszínű lesz. Ekkor adjuk hozzá az előzőleg megsütött tököt, majd öntsük fel a húslevessel. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és adjuk hozzá a rozmaringot. Forraljuk ki, majd a hőfokot mérsékelve főzzük kb. 10 percig.

Ezután botmixerrel pépesítsük, majd egy szitán passzírozzuk át, hogy a leves krémesebb legyen. Tegyük vissza a tűzre, majd állandó keverés mellett csorgassuk bele a tejszínt. Újra forraljuk fel, majd vegyük le a tűzről, mert főzni már nem kell.

Közben vágjuk fel kb. egy centis csíkokra a bacont, majd egy serpenyőben süssük szép pirosra, ropogósra.

Tálaláskor, merjük a levest a tányérokba, majd szórjuk meg a ropogósra sült baconnel és úgy kínáljuk.

Értékeld a receptet

Gizi (321 Recept)

Szeretek sütni-főzni, és sokat kirándulni.Több évtizede sertepertélek a konyhámban kisebb, nagyobb sikereket elérve. Mára már szenvedélyemmé vált a sütés-főzés, így minden nap valami finomsággal kényeztetem a családomat, és a barátaimat. Szeretem a hagyományos, magyaros ételeket, de szívesen kipróbálok számomra új, és különleges ízvilágot is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére