Főoldal / Levesek / Sütőtök-krémleves II

Sütőtök-krémleves II

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Sütőtök-krémleves II

Sütőtök-krémleves II

Hozzávalók:

  • 50 dkg kockákra vágott sütőtök
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ek. méz
  • 4 db rozmaringág
  • 5 dl zöldségalaplé
  • 1,5 dl fehérbor
  • 1,5 dl tejszín
  • 20 dkg császárszalonna
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A sütőtököt ízlés szerint kockázzuk fel. (én kisebb kockákra vágtam) A vöröshagymát és a fokhagymát pucoljuk meg, majd vékonyan szeleteljük fel.

Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd tegyük rá a felkockázott tököt, a felszeletelt vöröshagymát, és fokhagymát, majd tegyük rá a rozmaringágat, és csorgassuk meg a mézzel.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük kb. 30 perc alatt aranybarnára.

Amikor a sütőtök és a hagyma is elkészült, vegyük ki a sütőből, távolítsuk el a rozmaringágakat, és kanalazzuk át egy tálba. Ezután adjuk hozzá a zöldségalaplevet, a bort, a tejszínt, majd botmixerrel pépesítsük.

Ezután egy szitán szűrjük át, majd állandó keverés mellett melegítsük forráspontig, de főzni már nem kell. (nem muszáj átszűrni, de így sokkal selymesebb, krémesebb lesz a leves)

A császárszalonnát vágjuk fel kisebb kockákra, majd süssük szép pirosra. Ezután szedjük ki a zsiradékból, és tegyük félre tálalásig.

Tipp / megjegyzés:
Tálaláskor merjük a levest tányérba, majd szórjuk meg a pirosra sütött szalonnakockákkal.

Értékeld a receptet

Gizi (321 Recept)

Szeretek sütni-főzni, és sokat kirándulni.Több évtizede sertepertélek a konyhámban kisebb, nagyobb sikereket elérve. Mára már szenvedélyemmé vált a sütés-főzés, így minden nap valami finomsággal kényeztetem a családomat, és a barátaimat. Szeretem a hagyományos, magyaros ételeket, de szívesen kipróbálok számomra új, és különleges ízvilágot is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére