Főoldal / Desszertek / Sütőben sült fánk

Sütőben sült fánk

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Sütőben sült fánk

Sütőben sült fánk

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 4 ek. cukor
  • 7 dkg puha vaj
  • 1 csomag porélesztő
  • 2 dl langyos tej
  • 2 egész tojás

A tetejére:

  • 1 felvert tojás

A tálaláshoz:

  • porcukor
  • házi baracklekvár
Elkészítési idő:1 óraFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:4 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A lisztet elkeverjük a cukorral és a porélesztővel.
A keverékbe mélyedést készítünk, beleöntjük a langyos tejet és a két felvert tojást, majd összegyúrjuk a tésztát a kézi mixer dagasztókarja segítségével. A végén a puha vajat is hozzáadva, öt perc alatt selymes, fényes, ruganyos, nem ragadós tésztát kell kapnunk.
Langyos helyen, letakarva a duplájára kelesztjük (kb.1 óra). majd kézzel átgyúrjuk.

Enyhén lisztezett munkalapon fél centinél kicsit vékonyabbra nyújtjuk a tésztát, és 8 cm átmérőjű pohárral kiszaggatjuk. A közepüket pedig egy kb.3 cm átmérőjű pohár aljával benyomjuk.
Újabb 30 percig, letakarva, langyos helyen kelesztjük.

Felvert tojással lekenjük és szilikonos sütőpapírral fedett tepsire téve 190 fokos sütőben 12 -15 perc alatt megsütjük.
Porcukorral meghintve, házi baracklekvárral kínáljuk.

Jó étvágyat hozzá!

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Értékeld a receptet

Vass Lászlóné (204 Recept)

Konyhamánia Edit Módra facebook oldalamon sok-sok receptet találtok még tőlem. Látogassatok meg ott is.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére