Főoldal / Torták / Sütés nélküli barackos túrótorta

Sütés nélküli barackos túrótorta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Sütés nélküli barackos túrótorta

Sütés nélküli barackos túrótorta

Hozzávalók:

  • 25 dkg darált keksz
  • 1 ek margarin
  • 2 púpozott ek.porcukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 7 ek kávé
  • 4 ek.tej

A krémhez:

  • 50 dkg túró
  • 50 dkg mascarpone
  • kb.10 ek porcukor
  • 1,5 db citrom héja és leve
  • mazsola ízlés szerint
  • 1 tasak gyors zselatinfix
  • vanília aroma
  • 50 dkg barack vagy eper

A tetejére:

  • 1 csomag torta zselatin
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Az alaphoz a darált kekszet elkeverjük a por és vaníliás cukorral majd a folyékony hozzávalókkal homogén tésztává gyúrjuk. A kekszes alapot a tortaforma aljába tesszük és belelapítjuk. (Célszerű kapcsos tortaformát használni)

A krémhez felhabosítjuk a mascarponét majd hozzá keverjük a citrom héját és levét, végül a mazsolát.

A túrót egy másik tálban szintén habverő segítségével elkeverjük a cukorral a vanília aromával és a gyors zselatin fixszel. Összeforgatjuk a 2 tál tartalmát majd a kekszes alapra borítjuk és elsimítjuk.

A tetejét tetszés szerinti gyümölccsel kirakjuk, majd elkészítjük a tortazselét, és bevonjuk vele a gyümölcsöket. Hűtőbe rakjuk pár órára, ha teljesen megdermedt tálalhatjuk.

Beküldő: Velkovicsné Annus Rita

Értékeld a receptet

Szólj hozzá!

A lap tetejére