Főoldal / Desszertek / Sütés nélküli almatorta

Sütés nélküli almatorta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Sütés nélküli almatorta

Sütés nélküli almatorta

Hozzávalók:

  • 1 kg alma (reszelt)
  • 2 cs. babapiskóta
  • 2 cs. vanília ízű főzős pudingpor
  • 4,5 dl víz
  • 8 ek. kristálycukor
  • 1 kiskanál őrölt fahéj
  • 1 citrom lereszelt héja

A tetejére:

  • 3 dl habtejszín (hulala, cukrászhab)
  • tortadara
Elkészítési idő:30 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:6 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

(kapcsos tortaforma átmérője: 26 cm)

A kapcsos tortaformát babapiskótával jó szorosan kirakunk.

A lereszelt almát 2 dl vízben puhára pároljuk.
A pudingport 2,5 dl vízben csomómentesen elkeverjük és a megpárolt almára öntjük. Ízesítjük a cukorral, a fahéjjal és a lereszelt citrom héjjal. Folytonos keveréssel sűrűsödésig főzzük.

A meleg almának a felét a babapiskótára önjük, majd erre újabb babapiskóta sort teszünk és ráöntjük a megmaradt pudingos almát.

Várunk vele, hogy annyira kihűljön, hogy a hűtőbe betudjuk tenni pár órára szilárdulni (én délután készítettem, ezért egy egész éjszakát a hűtőbe volt).

Miután megszilárdult, kivesszük a hűtőből és a tortaformának az oldalát lecsatoljuk. A habtejszín felvert kemény habját a tetejére és az oldalára kenjük, majd megszórjuk tortadarával.

Tipp / megjegyzés:
Az elkészítési idő a hűtés idejét nem tartalmazza!

Mentés

Mentés

Mentés

Sütés nélküli almatorta 5.00/5 (1 értékelés)

Tündi konyha (76 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére