Főoldal / Hal ételek / Sült pontypatkó

Sült pontypatkó

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Sült pontypatkó

Sült pontypatkó

Hozzávalók:

  • 4 db ponty-patkó
  • 1 evőkanál őrölt pirospaprika
  • 3 evőkanál liszt
  • 2 dl étolaj
  • 1 teáskanál só
  • 1 evőkanál prézli
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A sütés előtt 20 perccel besózzuk a halakat.

Összekeverjük a lisztet a paprikával és a prézlivel és az ebbe forgatott halat forró olajban mindkét oldalán, közepes lángon, pirosra sütjük.
Körülbelül 10 perc elteltével, óvatosan megfordítjuk.

Tálaláshoz készíthetünk ecetes zúzott fokhagymát, amely levébe sót és cukrot teszünk.
Citromkarikát és ecetes uborkát is kínálhatunk hozzá.

Sült pontypatkó 5.00/5 (1 értékelés)


Szólj hozzá!

A lap tetejére