Főoldal / Hal ételek / Sült pisztráng kapormártással

Sült pisztráng kapormártással

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Sült pisztráng kapormártással

Sült pisztráng kapormártással

Hozzávalók:

  • 2 darab pisztráng
  • őrőlt bors
  • fél deci olaj
  • 1kávés kanál pirospaprika

A kapormártáshoz:

  • 1 csokor friss kapor
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 deci főzőtejszín
  • 1 kanál liszt
  • fél deci olaj
  • 2 deci tej
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: igen
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 2 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A halat tisztítás után beírdalom majd mindenhol jól besózom,borsozom,.
Egy sütőedénybe teszem kevés olajat rakok alája.
Fél deci olajba teszem a pirospaprikát csipet sót
összekeverem és a besózott meírdalt halat bekenem .
A sütőedényt lezárom és 180-200 fokon kevés burgonyával szép pirosra megsütöm..Amikor megsült kapormártással és a sült burgonyával tálaltam
A mártás elkészítése
A kaprot megmosom ,összevágom nagyon apróra
Az olajat felteszem és amikor meleg,hozzáadom az egy kanál lisztet és a felvágott foikhagymát, majd az összevágott kaprot tejszínnel felöntöm.Amikor ketd sűrűsödni tejjel felöntöm,
Nem biztos hogy minden tej kell bele , figyelni kell a sürűségét

Értékeld a receptet

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére