Sült lecsó és füstölt sonka
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A hagymákat félbe vágom, majd a feleket négybe. A füstölt sonkát csíkokra, majd félbe vágom. A fokhagymát darabolom.
A paprikát hosszában csíkokra , a cseresznyepaprikát négybe, a csípős zöldpaprikát hosszában háromba, majd négybe vágom. A Lucullus paradicsomot hosszában negyedelem.
Bő olajban el kezdem sütni a hagymát és a sonkát, majd hozzáadom a fokhagymát és a paprikákat, ollóval belekarikázom a chili paprikát, fűszerezem.
Majd, amikor a paprika már félig megsült, hozzáadom a paradicsomot. Amikor az is megsült, tálalok.
Zsemlével fogyasztom, a szaftot is kitunkolom vele.
Tipp / megjegyzés:
Egy lecsó másképp, mint a klasszikus társai.