Főoldal / Egytálételek / Sült kolbász és szalonna krumplival és sütőtökkel

Sült kolbász és szalonna krumplival és sütőtökkel

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Sült kolbász és szalonna krumplival és sütőtökkel

Sült kolbász és szalonna krumplival és sütőtökkel

Hozzávalók:

  • 2 szál sütnivaló házias csípős kolbász
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 25 dkg savanyított vecsési káposzta
  • 2 db nagy burgonya
  • 1 kicsi sütőtök fele
  • napraforgó olaj
  • őrölt fekete bors
  • köménymag
  • 1 db babérlevél
  • 1 dl fehérbor
Elkészítési idő: 1óra 15 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 2 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

Pucolás után a krumplit hasábokra, a sütőtököt kockára vágom A szalonnát kettészelem, bevagdosom.

Egy tepsibe kevés olajat öntök, elrendezem rajta a káposztát. Teszek rá háromba tépett babérlevelet, megszórom borssal és köménnyel. Rárakom a mindkét oldalán villával megszurkált kolbászokat, és a szalonna szeleteket. Körberakom a krumplival és a tökkel. Berakom a 180 C fokra (hőlégkeverés) előmelegített sütőbe.

30 perc elteltével a kolbászokat és a zöldségeket megfordítom, majd tovább sütöm.

20 perc elteltével a káposztára bort öntök, és grillfokozaton (200 C fokon) még tízpercig sütöm.

Tálaláskor a kolbászt a káposztával és a sült zöldségekkel tálalom.

Fehérborral fogyasztom.

Tipp / megjegyzés:
Ez az étel a körítést illetően egy kicsit eltér a szokásos tálalástól.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

A lap tetejére