Főoldal / Vegetáriánus / Sült karfiol

Sült karfiol

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Sült karfiol

Sült karfiol

Hozzávalók:

  • 1 kisebb fej karfiol
  • víz
  • liszt

A sütéshez:

  • olaj

A tálaláshoz:

  • tartármártás vagy majonéz
  • petrezselyem
Elkészítési idő:30 percFogyókúrás:nem
Költség:0-500 FTVegetáriánus:igen
Adagok:2 főreGluténmentes:nem
Nehézség:Nagyon egyszerűLaktózmentes:igen

Elkészítés:

A karfiolt kisebb rózsákra szedjük és sós vízben félpuhára megfőzzük.
Leszűrjük, és egy konyharuhára téve hagyjuk, hogy picit leszáradjanak.

Közben egy lábosban ujjnyi olajat hevítünk.

A karfiol rózsákat lisztbe forgatjuk, majd a forró olajban pár perc alatt megsütjük.

Papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olajat leitassuk róla, majd petrezselyemmel megszórva, tartármártással vagy majonézzel kínáljuk.

Tipp / megjegyzés:
Én azt tapasztaltam, hogy kicsit jobban megszívja magát olajjal mintha panírozva lenne, ezért fontos, hogy eléggé forró olajban és csak pár percig süssük, illetve, hogy papírtörlőre szedjük.

Mentés

Mentés

Sült karfiol 4.00/5 (1 értékelés)

Marcsi (494 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére