Főoldal / Vegetáriánus / Sült karfiol

Sült karfiol

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Sült karfiol

Sült karfiol

Hozzávalók:

  • 1 kisebb fej karfiol
  • víz
  • liszt

A sütéshez:

  • olaj

A tálaláshoz:

  • tartármártás vagy majonéz
  • petrezselyem
Elkészítési idő:30 percFogyókúrás:nem
Költség:0-500 FTVegetáriánus:igen
Adagok:2 főreGluténmentes:nem
Nehézség:Nagyon egyszerűLaktózmentes:igen

Elkészítés:

A karfiolt kisebb rózsákra szedjük és sós vízben félpuhára megfőzzük.
Leszűrjük, és egy konyharuhára téve hagyjuk, hogy picit leszáradjanak.

Közben egy lábosban ujjnyi olajat hevítünk.

A karfiol rózsákat lisztbe forgatjuk, majd a forró olajban pár perc alatt megsütjük.

Papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olajat leitassuk róla, majd petrezselyemmel megszórva, tartármártással vagy majonézzel kínáljuk.

Tipp / megjegyzés:
Én azt tapasztaltam, hogy kicsit jobban megszívja magát olajjal mintha panírozva lenne, ezért fontos, hogy eléggé forró olajban és csak pár percig süssük, illetve, hogy papírtörlőre szedjük.

Mentés

Mentés

Értékeld a receptet

Marcsi (475 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére