Főoldal / Egytálételek / Sült csirke tepsis burgonyával

Sült csirke tepsis burgonyával

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Sült csirke tepsis burgonyával

Sült csirke tepsis burgonyával

Hozzávalók:

  • 1 db csirke
  • 1,2 kg burgonya
  • 1 mk. szárnyas fűszer
  • 1 mk. durvára darált bors 
  • 1 mk. őrölt kömény
  • 1 mk. fokhagyma granulátum
  • 1 mk. szárított rozmaring
  • 1 mk. ételízesítő
  • 1 mk. cayenne-i bors
  • 1 dl étolaj
Elkészítési idő: 1óra 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A csirkét megtisztítjuk, megmossuk, kívül-belül megsózzuk.

A burgonyát megtisztítjuk, kockákra vágjuk.

A fűszereket elkeverjük az olajjal és alaposan bekenjük vele a csirkét.

A burgonyát összekeverjük a maradék fűszeres olajjal, majd tepsibe terítjük.

Rátesszük a befűszerezett csirkét.

A tepsit alufóliával letakarjuk és előmelegített sütőben kb. egy órát sütjük.

Levesszük a fóliát és a csirkét szép pirosra sütjük.

Köretnek a vele sült burgonyát és salátát kínálunk.

Jó étvágyat kívánok hozzá

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére