Főoldal / Hal ételek / Süllő szalonnával fokhagymával spékelve

Süllő szalonnával fokhagymával spékelve

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Süllő szalonnával fokhagymával spékelve

Süllő szalonnával fokhagymával spékelve

Hozzávalók:

  • 1 db 1,5-2 kg-os süllő
  • 20 dkg kolozsvári szalonna
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 1 pohár tejföl
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 3000-4000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A süllőt megtisztítjuk és beirdaljuk. Sózzuk kívül-belül.

Csíkokra szeljük a szalonnát és a fokhagymát is. Megtűzdeljük velük a halat.Minden vágásba kerüljön szalonna és fokhagyma is.

Kizsírozott tepsibe tesszük és előmelegített sütőben, közepes hőfokon 15 percig sütjük. Majd kivesszük,rákenjük a tejfölt és visszatesszük a sütőbe, amíg rápirul.

Tipp / megjegyzés:
Nagyon finom, ünnepi étel. Nálunk a Szenteste nem múlhat el nélküle.

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére