Főoldal / Hal ételek / Spenótos, füstölt pisztrángos quiche

Spenótos, füstölt pisztrángos quiche

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Spenótos, füstölt pisztrángos quiche

Spenótos, füstölt pisztrángos quiche

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 20 dkg finomliszt (még jobb ha a fele rétesliszt)
  • 10 dkg vaj
  • 1 tojás sárgája
  • fél teáskanál só

A töltelékhez:

  • 20 dkg friss spenót
  • 10 dkg füstölt pisztráng
  • 1 csokor kapor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 2 dl tejszín
  • 2 tojás
  • só, bors
  • 7 dkg cheddar sajt
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:nem
Adagok:4 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

Először a tésztát készítjük el. A lisztet, a sót és a vajat késes robotgépbe tesszük és morzsásra daráljuk. Hozzáadjuk a tojás sárgáját és ha szükséges néhány csepp jégideg vizet. Összegyúrjuk, majd folpackba csomagolva a hűtőbe tesszük egy órát pihenni.

A töltelékhez a spenótot leforrázzuk, majd kicsavarjuk a levét és apróra vágjuk. A sajtot lereszeljük, a tejszínt pedig összekeverjük a tojásokkal, a kaporral, a citromhéjjal és sózzuk, borsozzuk.

Kivesszük a tésztát a hűtőből és akkorára nyújtjuk mint a forma, de egy kicsit lógjon túl a széle. Óvatosan a formába emeljük, majd sütőpapírt teszünk rá és ráöntjük a sütőbabot. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk és 10 percig sütjük. Ezután kivesszük, levesszük róla a sütőbabot, és a sütőpapírt, a lelógó széleket levágjuk, és visszatesszük a sütőbe még 5-8 percre. Ha félig megsült kivesszük a sütőből a tésztát.

Az aljára halmozzuk a spenótot, erre jön a darabokra tépkedett hal, majd ráöntjük a tojásos keveréket. A legvégén megszórjuk a sajttal és visszatesszük a sütőbe és 20-25 perc alatt készre sütjük.

Langyosan, friss salátával tálaljuk.
lelekkonyha.blogspot.hu

Spenótos, füstölt pisztrángos quiche 5.00/5 (1 értékelés)

Lélekkonyha (155 Recept)

Mindig is szerettem jókat enni, azonban a főzés iránti érdeklődésem akkor teljesedett ki, amikor összeköltöztem életem párjával és egyszer csak ott találtam magam a saját konyhámban. Képes voltam órákig a netet és a szakácskönyveket bújni, hogy újabb és újabb ételeket varázsoljak az asztalra. Úgy néz ki ez jól sikerült, mert az összes barátunk már csak ebédre vagy vacsorára volt hajlandó átjönni hozzánk :). Később ez a mánia odáig fajult, hogy egy-egy külföldi nyaralás már elképzelhetetlen volt a helyi piac vagy éttermek felkeresése nélkül. A sütemények azért kapnak kiemelt szerepet a blogban, mert a drága férjem minden reggel édességet reggelizik, ezért itt majd csak kakaórockernek becézem. Szinte napra pontosan egy évvel ezelőtt még egy motivációs tényező jelent meg az életemben, hiszen kislányom megszületésével újabb kritikus érkezett a családi asztalhoz... Ha ez az oldal csak annyit ér el, hogy bármelyik olvasó elkészíti az egyik receptem és ezzel örömet szerez vele akár magának, akár másoknak, már megérte...


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére