Főoldal / Reggelik / Spenótos frittata

Spenótos frittata

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Spenótos frittata

Spenótos frittata

Hozzávalók:

  • 15 dkg spenót
  • 1 db újhagyma zöldjével
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db csípős hegyes paprika
  • 3 db chili
  • 2 db paradicsom
  • 6 db nagy csiperkegomba törzse
  • 3 db tojás
  • 0,5 dl tej
  • 5 dkg aprított bacon
  • 3 ek olívaolaj
  • 5 dkg parmezán
  • őrölt fekete bors 
  • őrölt piros paprika
  • kakukkfű
  • oregano
Elkészítési idő:30 percFogyókúrás:nem
Költség:0-500 FTVegetáriánus:igen
Adagok:2 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A hagymát, a paprikát, és a gombát felszeletelem, a fokhagymát aprítom, a paradicsomot nyolcadolom. A hagymazöldet félreteszem. A spenótot felvagdalom.

Egy nyél nélküli serpenyőben az olajon megdinsztelem a hagymát. Hozzáteszem a zöldségeket, ízlés szerint fűszerezem, időnként megkeverem. Közben a tojást a tejjel felverem, fűszerezem, és a zöldségekre öntöm.

A sajtot lereszelem, a rántottára szórom. 10 perc elteltével rászórom az újhagyma zöldjét, és a serpenyőt beteszem a 200 C fokra előmelegített sütőbe. Grillfokozaton bő 10 percig sütöm.

A rántotta felét tányérra szedem, szórok rá kakukkfűvel és oreganot, kenyérrel fogyasztom.

Tipp / megjegyzés:
A frittata az olaszok rántottája. A hozzávalók tetszőlegesek, én most ezt a változatot készítettem el.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére