Főoldal / Levesek / Spárgaleves zöldségesen

Spárgaleves zöldségesen

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Spárgaleves zöldségesen

Spárgaleves zöldségesen

Hozzávalók:

  • 6 síp fehér spárga
  • 1 köteg spárga vége és héja
  • 1 db krumpli
  • 1 db sárgarépa
  • 1 bögre zöldborsó
  • 2 db újhagyma zöldje nélkül
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1/2 köteg petrezselyem
  • 1 ek vaj
  • 1 db marhahúsleves kocka
  • őrölt fekete bors
  • 6 dl spárga főzőlé
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:0-500 FTVegetáriánus:nem
Adagok:2 főreGluténmentes:igen
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:igen

Elkészítés:

A spárgákat sós, cukros vízben megfőzzük. A sípokat kivesszük és félretesszük. A többit botmixerrel pépesítjük majd átszűrjük.

A hagymákat felaprítjuk. A répát és a krumplit kockákra vágjuk. Egy fazékban a hagymákat kevés vajon megpirítjuk, rátesszük a zöldségeket, és együtt megdinszteljük.

Ráöntjük a spárgapürét. Sózzuk, borsozzuk, belemorzsoljuk a leveskockát. Amikor a zöldségek félpuhák, hozzáadjuk a borsót is, és vágunk bele petrezselymet.

Amikor a zöldségek megpuhultak, visszatesszük bele a spárgasípokat és tálalhatunk.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére