Főoldal / Egytálételek / Spagetti baconnel zöldspárgával és sajttal

Spagetti baconnel zöldspárgával és sajttal

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Spagetti baconnel zöldspárgával és sajttal

Spagetti baconnal zöldspárgával és sajttal

Hozzávalók:

  • 6 szelet bacon
  • 12 zöldspárga
  • 3 gerezd fokhagyma
  • extraszűz olívaolaj
  • vaj
  • őrölt fekete bors
  • fehérbor
  • petrezselyem
  • juhsajt
  • trappista
  • dió 
  • 1/2 zacskó (25 dkg) spagetti
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 2 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A spárga végeit levágom, majd harmadolom, cukros, sós vízben felteszem főni.

A bacont hosszában kettévágom, felszeletelem,. a fokhagymát aprítom

Egy serpenyőbe öntök kevés olajat, teszek rá vajat, belerakom a bacont, a fokhagymát, s a megfőzött zöldspárgát, fűszerezem.

Közben felteszem a spagettit főni.

Amikor a bacon és a spárga már átpirult, kiveszem a a spárga csúcsokat, a többire rászedem a tésztát, merek rá a főzőléből, öntök rá fehérbort, szórok rá vagdalt petrezselymet, összekeverem, tálalok.

A tányérra szedek a tésztából, rászórom a spárgacsúcsokat, diót, rámorzsolom a juhsajtót, reszelek rá trappistát, díszítem petrezselyem levéllel.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

A lap tetejére