Főoldal / Sertés ételek / Sörrel sült malac párolt sütőtökkel vörösboros lila káposztával

Sörrel sült malac párolt sütőtökkel vörösboros lila káposztával

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Sörrel sült malac párolt sütőtökkel vörösboros lila káposztával

Sörrel sült malac párolt sütőtökkel vörösboros lila káposztával

Hozzávalók:

  • 30 dkg bőrös malac 
  • 2 szelet füstölt szalonna
  • disznózsír
  • méz
  • 1 kis sütőtök fele
  • 1 kis lila káposzta fele 
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 db alma
  • cukor
  • őrölt fekete bors
  • köménymag
  • babérlevél
  • borecet
  • vörösbor
Elkészítési idő: 1óra 15 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 2 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A malacot beteszem egy serpenyőbe, kevés zsírt teszek alá, bőrét beirdalom, dugok bele fokhagymát és szalonna darabkákat, fűszerezem, locsolok rá sört, melléteszem a sózott, borsozott kockára vágott sütőtököt, beborítom fóliával, és beteszem a sütőbe.

A káposztát legyalulom, a hagymát, fokhagymát, almát aprítom.

Egy serpenyőben a kockára vágott szalonnát kevés zsíron megsütöm, szórok rá köménymagot, rádobom a hagymákat, dinsztelem, megszórom cukorral, karamellizálom.

Majd ráteszem az almát és a káposztát, babérlevelet, fűszerezem, locsolok rá borecetet, párolom. Amikor már majdnem kész, locsolok rá vörösbort.

Közben a sütőtököt kiveszem, amikor már megsült, párolódott, a malacot időnként meglocsolom a szafttal, locsolgatok hozzá sört.

Ha már puha, leveszem a fóliát, meglocsolom, s a bőrére csorgatok mézet, szép pirosra grillezem.

Tálaláskor vágok egy szelet húst bőröstül, teszek mellé sütőtököt és lila káposztát.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

A lap tetejére