Főoldal / Kelt tészták / Sonkás póréhagymás kukoricás langalló

Sonkás póréhagymás kukoricás langalló

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Sonkás póréhagymás kukoricás langalló

Sonkás póréhagymás kukoricás langalló 3

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 50 dkg finomliszt
  • 3 dkg élesztő
  • 2 ek joghurt
  • 2 ek kacsa vagy libazsír
  • 2 db kisebb burgonya
  • 2 tk só
  • 2 dl langyos víz
  • 1 kk kristálycukor

A kenéshez:

  • 4 dl tejföl
  • 8 gerezd fokhagyma

A feltéthez:

  • 15 dkg bacon
  • 10 dk paraszt sonka
  • 20 dkg gépsonka
  • 1 db piros kaliforniai paprika
  • 1 doboz konzerv morzsolt kukorica
  • 3 db paprika
  • 2 db hegyes erős paprika
  • 1 szál póréhagyma
  • 25 dkg reszelt sajt
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, és még melegen szitán vagy krumplinyomón áttörjük.

Az élesztőt a csipet cukorral langyos vízben felfuttatjuk.

Ha a burgonya langyosra hűlt, a többi hozzávalóval begyúrjuk a tésztát. Meleg helyen letakarva egy órát kelesztjük.

A bacont, paprikákat, póréhagymát apró kockákra aprítjuk. A gépsonkát vékony csíkokra vágjuk. A fokhagymát fokhagyma nyomón átnyomjuk, vagy apróra vágjuk és a tejfölbe keverjük. A sajtot lereszeljük.

Egy nagyobb tepsit /30x40cm/kizsírozunk és belenyomkodjuk a megkelt tésztát.

Megkenjük a fokhagymás tejföllel, rápakoljuk a feltéteket: kockázott bacon, sonkaszeletek, csíkokra vágott sonka, kaliforniai paprika, póréhagyma, kukorica, sárga paprika, hegyes erős paprika és végül a reszelt sajt.

Előmelegített sütőben 30-35 percig sütjük, amíg a sajt megpirul.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére