Főoldal / Desszertek / Sokmagvas pogácsa

Sokmagvas pogácsa

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Sokmagvas pogácsa

Sokmagvas pogácsa

Hozzávalók:

  • 30 dkg Graham liszt
  • 15 dkg finomliszt
  • 10 dkg margarin
  • 2,5 dkg élesztő
  • 2 dl tej
  • 1 kk cukor
  • 2 kk só
  • 1-1 ek tökmag
  • lenmag
  • szezámmag
  • fenyőmag
  • napraforgómag
  • 1 egész tojás
Elkészítési idő: 1óra 15 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Az élesztőt tejjel, cukorral felfuttatjuk.

Átszitáljuk a liszteket, hozzáadjuk a sót és elmorzsoljuk benne a margarint. Jól összedolgozzuk a felfuttatott élesztővel. A végén belegyúrjuk a magokat és meleg helyen duplájára kelesztjük.

2 ujjnyi vastagságúra nyújtjuk és 4-5 cm átmérőjű szaggatóval kiszaggatjuk.

Sütőpapírral bélelt, vagy kivajazott tepsibe rakjuk, megkenjük a felvert tojással és még negyed órát pihentetjük.

Előmelegített sütőben, 190 fokon 20-25 percig sütjük.

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére