Főoldal / Egytálételek / Sertéscsülök pékné módra füstölt szalonnával

Sertéscsülök pékné módra füstölt szalonnával

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Sertéscsülök pékné módra füstölt szalonnával

Sertéscsülök pékné módra füstölt szalonnával

Hozzávalók:

  • Egy közepes füstölt sertés csülök
  • 5 szelet füstölt szalonna
  • 4-5 darab póréhagyma
  • 2 darab paradicsom
  • 1 kg burgonya
  • egy fej fokhagyma
  • egy fej vöröshagyma
  • egész bors
  • babérlevél
Elkészítési idő: több mint 2 és fél óra Fogyókúrás: nem
Költség: 2000-2500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Normál Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A csülköt feltesszük főni a borssal, babérlevéllel, fokhagymagerezdekkel.(kb 3 órára).
Ha megfőtt,kivesszük a csontot belőle, és egy hőálló edénybe beleterítjük.( nekem kacsasütőm van,de egy tepsi is megfelel a célra)
Körberakjuk a félbevágott, kicsit előfőzött burgonyával, rátesszük a félbevágott paradicsomokat, a felkarikázott hagymát, és a megtisztított póréhagymát. A csülök tetejét pedig beborítjuk a bevagdosott szalonna szeletekkel.
160 fokra előmelegített sütőben alufóliával lefedve kb. egy órát sütjük.

A csülköt a vele sült zöldségekkel tálaljuk.

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére