Főoldal / Saláták / Hidegtálak / Sárgadinnye saláta babyrákollóval, paradicsomos kagylóval, mozzarellával, vodkával

Sárgadinnye saláta babyrákollóval, paradicsomos kagylóval, mozzarellával, vodkával

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Sárgadinnye saláta babyrákollóval, paradicsomos kagylóval, mozzarellával, vodkával

Sárgadinnye saláta babyrákollóval paradicsomos kagylóval mozzarellával vodkával 3

Hozzávalók:

  • 1/2 sárgadinnye
  • 150 gr baby crab claws in oil (babyrákolló imitáció – surimi)
  • 2 ek katalán paradicsomszószos kagyló
  • 150 gr Zottarella Basilikum (bazsalikomos mini mozzarella)
  • 10 szem magnélküli fekete olívabogyó
  • 10 szem chilivel töltött zöld olívabogyó
  • 10 levél lollo bionda saláta
  • őrölt fekete bors
  • citrom
  • 5 cl vodka
  • toast
Elkészítési idő: 15 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 1 főre Glutén mentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktóz mentes: nem

Elkészítés:

A saláta leveleket egy tálra körberakom. A lehűtött dinnyét félbevágom, a magjait eltávolítom, a húsát cseresznyemagozóval kikanalazom, a dinnyehéjat a tálra helyezem.

Felváltva pakolok bele dinnyegolyókat, mozzarellát és olíva bogyókat, a tetejére pedig kagylót és surimit. Közben fűszerezem.

A dinnye köré és teszek egy keveset. Facsarok rá citromlevet, locsolok rá a surimi olajából, s a dinnyébe öntöm a lehűtött vodkát.

Beteszem a hűtőbe 1-2 órára, míg az ízek összeérnek.

Pirított toasttal fogyasztom.

Tipp / megjegyzés:
Ez egy  szemet-szájat gyönyörködtető saláta, egy csodálatos íz és színkavalkád.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

A lap tetejére