Főoldal / Szárnyas Ételek / Sajtszószos csirke

Sajtszószos csirke

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Sajtszószos csirke

sajtszoszoscsirke

Hozzávalók:

  • 8 szelet csirkemellfilé
  • 16 szelet bacon
  • 8 szelet füstölt sajt
  • bors

A sajtszószhoz:

  • 2 dl tej
  • 10 dkg reszelt sajt (a legjobb vegyesen füstölt és trappista)
  • őrölt fehér bors
  • 1/2 evőkanál rizsliszt (vagy finomliszt)
Elkészítési idő:1 óraFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:nem
Adagok:4 főreGlutén mentes:igen
Nehézség:NormálLaktóz mentes:nem

Elkészítés:

A csirkemell szeleteket sózzuk, borsozzuk.
Minden szelet csirkemellet 2 egymás mellé fektetett baconszeletre tesszük, és mindegyik közepébe 1 szelet füstölt sajtot téve feltekerjük.

Egy hőálló edénybe egymás mellé helyezzük a feltekert sajtos baconos csirkét.
Előmelegített sütőben 180-200 fokon alufóliával lefedve készre sütjük.
Majd a fóliát levéve pár perc alatt megpirítjuk a bacont rajta.

Amíg a csirke sül elkészítjük a sajtszószt:
A tejet felmelegítjük és sóval, borssal ízesítjük, majd a lisztet és a reszelt sajtot is hozzáadjuk. Alacsony lángon sűrű keverés mellett szósszá főzzük.

Tálalhatjuk párolt brokkolival, rizzsel, sült krumplival ízlés szerint.

Mentés

Mentés

Sajtszószos csirke 5.00/5 (6 értékelés)

Marcsi (487 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére