Főoldal / Kelt tészták / Sajtos pogácsa

Sajtos pogácsa

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Sajtos pogácsa

Sajtos pogácsa

Hozzávalók:

40-45 db-hoz
A tésztához:

  • 50 dkg finom liszt
  • 25 dkg Rama margarin
  • 1 kispohár tejföl
  • 2 dl tej
  • 2,5 dkg élesztő
  • 2 db tojás sárgája
  • 15 dkg reszelt trappista sajt

A kenéshez:

  • 1 db tojás

A tetejére:

  • 15 dkg trappista sajt
Elkészítési idő:1óra 45 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:több mint 12 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A cukorral és langyos tejjel felfuttatjuk az élesztőt.

A vajat elmorzsoljuk a liszttel, és a többi összetevővel tésztát gyúrunk.

A tésztát 20 percig kelesztjük, majd átgyúrjuk és még 40 percig kelesztjük ezután kinyújtjuk ujjnyi vastagra és éles késsel keresztben-hosszában sűrűn bevagdossuk.

Kicsi pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk és tepsire tesszük.

Pihentetjük 10 percet, majd felvert egész tojással lekenjük és reszelt sajtot szórunk rá.

Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20-25 percig sütjük.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
Kautz József (344 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére