Főoldal / Egytálételek / Sajtos paradicsomos gombóc

Sajtos paradicsomos gombóc

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Sajtos paradicsomos gombóc

Sajtos paradicsom gombóc

Hozzávalók:

  • 50 dkg lapocka darálva
  • 1 pohár rizs
  • 1 hagyma
  • 1 tojás
  • olaj
  • só,pirospaprika,bors,majoranna
  • 2 kanál liszt
  • 5 gerezd foghagyma
  • 10 dkg trappista sajt
  • 1 kis üveg sűrített paradicsom
  • 4 evő kanál cukor
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A darált húshoz hozzá adjuk a rizst, tojást, a megpucolt apróra vágott foghagymát, az olajon üvegesre dinsztelt hagymát, ízlés szerint fűszerezzük. Alaposan elkeverjük.
Kis gombócokat formálunk belőle és sós vízben puhára főzzük.

A lisztet kevés olajon kicsit lepirítjuk, hozzá adjuk a paradicsom pürét, a cukrot, valamint egy bögre vizet és össze forraljuk.
Amikor már sűrű szósz lett belőle, bele tesszük a megfőtt gombócokat, és megszórjuk reszelt sajttal.

Tálalhatjuk így magában is, vagy friss kenyérrel.

 

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére