Főoldal / Desszertek / Sajtos-burgonyás pogácsa

Sajtos-burgonyás pogácsa

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Sajtos-burgonyás pogácsa

Sajtos-burgonyás pogácsa

Hozzávalók:

  • 40 dkg liszt
  • 1,5 dkg élesztő
  • 1 nagy tojás
  • 12 dkg burgonya
  • 12,5 dkg margarin
  • 3 dkg zsír
  • 1,5 dl tej
  • csipet cukor
  • 2 tk. só

A tetejére:

  • 1 tojás
  • 20 dkg reszelt sajt
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A burgonyát megpucoljuk, majd sós vízben megfőzzük. Még melegen összetörjük.

Az élesztőt kevés langyos tejben a cukorral felfuttatjuk.

A lisztet, a zsírt és a margarint egy tálba tesszük, és a kezünkkel összemorzsoljuk. Hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a tojást, a sót, és a még meleg áttört burgonyát. A maradék tejet apránként hozzáadva kidolgozzuk a tésztát. (lehetséges, hogy nem lesz az összes tejre szükség a tészta összeállításához)

A tésztacipót egy kilisztezett tálba tesszük, majd konyharuhával letakarva, langyos helyen a duplájára kelesztjük.

A megkelt tésztát lisztezett deszkán 2cm vastagra kinyújtjuk, majd pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk. A leeső részeket újra összegyúrjuk, majd nyújtjuk és szaggatjuk.

A pogácsákat, sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, egymástól távolabb, mert még nőni fognak.
Letakarjuk egy konyharuhával és még 20 percig pihentetjük.
A megkelt pogácsákat lekenjük a felvert tojással, és alaposan megpakoljuk a reszelt sajttal.

200 fokra előmelegített sütőben aranyszínűre sütjük őket.

Az elkészítési idő, a kelesztési időt nem tartalmazza.

Sajtos-burgonyás pogácsa 4.00/5 (6 értékelés)

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére