Főoldal / Szárnyas Ételek / Sajtos bundában sült csirkemell

Sajtos bundában sült csirkemell

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Sajtos bundában sült csirkemell

Sajtos bundában sült csirkemell

Hozzávalók:

  • 2 db csirkemell filé
  • 10 dkg trappista sajt
  • 3 db tojás
  • liszt
  • prézli
  • olaj

A körethez:

  • 1 kg burgonya
  • burgonya fűszer só
  • 3 evőkanál vaj
  • kevés pirospaprika
  • olaj
  • 5 gerezd fokhagyma
Elkészítési idő: 1óra 15 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A csirkemellet megmossuk, és vékony szeletekre vágjuk.Kiklopfoljuk, besózzuk.

A tojást felverjük, bele reszeljük a sajtot,és alaposan elkeverjük.

A csirkemell szeleteket először lisztbe, majd a sajtos tojásba, végül prézliben megforgatjuk. Bő olajban kisütjük.

A burgonyát megpucoljuk megmossuk és a közepénél ketté vágjuk.A tetejét bevagdossuk, hogy egy kicsit szétnyíljanak.

Egy tepsibe tesszük a megpucolt apró kockára vágott fokhagymát, elhelyezzük rajta a burgonyákat, megszórjuk a fűszerrel, rátesszük
a vajat meglocsoljuk olajjal és még kevés pirospaprikát szórunk rá.

Előmelegített sütőben, sűrűn locsolgatva készre sütjük.

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére