Főoldal / Desszertek / Sajtos baconös pogácsa

Sajtos baconös pogácsa

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Sajtos baconös pogácsa

Sajtos baconös pogácsa

Hozzávalók:

kb.25 darabhoz

A tésztához:

  • 50 dkg finomliszt
  • 25 dkg Rama margarin
  • 1 kispohár tejföl
  • 2 dl tej
  • 2,5 dkg élesztő
  • 2 db tojás sárgája
  • 15 dkg reszelt trappista sajt
  • 20 dkg bacon

A kenéshez:

  • 1 db tojás

A tetejére:

  • 15 dkg trappista sajt
Elkészítési idő: 1óra 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A bacont apró kockákra vágjuk, kipirítjuk és leszűrjük.

A cukorral és langyos tejjel felfuttatjuk az élesztőt. A vajat elmorzsoljuk a liszttel,15 dkg reszelt sajttal és a többi összetevővel tésztát gyúrunk.

A tésztát 20 percig kelesztjük, majd átgyúrjuk és még 40 percig kelesztjük. Ezután kinyújtjuk ujjnyi vastagra és éles késsel keresztben-hosszában sűrűn bevagdossuk.

Közepes méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük.

Pihentetjük 10 percet, majd felvert egész tojással lekenjük, reszelt sajtot szórunk rá és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 30-35 percig sütjük.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Sajtos baconös pogácsa 5.00/5 (1 értékelés)


Szólj hozzá!

A lap tetejére