Főoldal / Desszertek / Rumos diós almás pite

Rumos diós almás pite

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Rumos diós almás pite

Rumos diós almás pite

Hozzávalók:

Hozzávalók 40×30-as tepsihez:
A tésztához:

  • 60 dkg finomliszt
  • 40 dkg Rama margarin
  • 20 dkg cukor
  • 1 cs sütőpor
  • 3 db tojás sárgája
  • 2 evőkanál tejföl
  • csipet só

A tészta lekenéséhez:

  • 1 db tojás

A töltelékhez:

  • 3 kg alma
  • 20 dkg darált dió
  • őrölt fahéj ízlés szerint
  • 10-20 dkg cukor almától függően
  • 5 cl rum

A díszítéshez:

  • porcukor
Elkészítési idő: 1óra 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Az almát lereszeljük, a levét kinyomkodjuk, majd fahéjjal, rummal és a cukorral ízesítjük.

A lisztet a zsiradékkal gyorsan elmorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval begyúrjuk a tésztát.

Két egyforma cipót formálunk belőle és hűvös helyen, fél órát pihentetjük.

A tésztából két lapot nyújtunk a tepsink méretére.

A tepsibe helyezzük az egyik lapot, megszórjuk a darált dióval, ráhalmozzuk a tölteléket majd befedjük a másik lappal.

Felvert egész tojással lekenjük, villával megszurkáljuk, majd sütőben, 180 fokon, 35-40 perc alatt készre sütjük.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére