Főoldal / Kelt tészták / Rumos bukta

Rumos bukta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Rumos bukta

Rumos bukta

Hozzávalók:

  • 1 kg liszt
  • 1 cs. élesztő
  • 10 dkg margarin
  • 5 dl tej
  • 6 tojássárgája
  • 10 dkg cukor
  • 3 ek rum, vagy 1 üveg rumaroma
  • reszelt citromhéj
  • lekvár a töltelékhez
Elkészítési idő: 2 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Az élesztőt langyos tejbe morzsoljuk, dobunk bele cukrot, lisztet, és letakarjuk, hogy felfusson.

A lisztet beleszitáljuk egy keverőtálba, és a közepébe mélyedést készítünk, amibe beleöntjük a felfutott élesztőt. Belekeverjük a maradék langyos tejet, a tojássárgáját, a cukrot, a rumot, a citrom héját, és kézzel olyan simára gyúrjuk hogy elváljon az edény falától. Ruhával letakarjuk és langyos helyen duplájára kelesztjük.

A megkelt tésztát lisztezett deszkán, ujjnyi vastagra nyújtjuk, és kb. 8 x 5 cm nagyságú téglalapokra vágjuk. Egy kanál lekvárt teszünk minden téglalapnak az egyik felébe, és feltekerjük a buktákat.

A buktákat olvasztott margarinba mártjuk, és a sütőpapírral bélelt sütőlemezre rakjuk őket, arra figyelve, hogy a hajtások alulra kerüljenek. Még 20 percig kelesztjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben aranyszínűre sütjük.

A kész buktákat porcukorral megszórva kínáljuk.

Tipp / megjegyzés:
Olyan lekvárral töltjük meg amilyet szeretünk, lehet többféle is, sok lesz belőle kiadós.

Értékeld a receptet

Mária Bársonyné Dankovics (279 Recept)

Anya vagyok és feleség aki szeret főzni, sütni. Szeretek új dolgokat alkotni, a családom a kritikusaim, ők mondanak véleményt az elkészített ételekről és a sütikről. Emellett szeretném a régi családi recepteket bemutatni mert a régi háziasszonyok tudtak olcsón, finomat készíteni. Ez a célon hogy a fiatal háziasszonyok is tanulhassanak tőlem, nekem ez okoz örömet ha átadhatom amit én tanultam !!!


Szólj hozzá!

A lap tetejére