Ezt se hagyd ki!
Főoldal / Desszertek / Rózsaszín álom

Rózsaszín álom

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Rózsaszín álom

Rózsaszín álom

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 12 evőkanál víz
  • 1 vérnarancs aroma
  • 9 evőkanál olaj
  • 8 evőkanál cukor
  • 1 cs. szalakáli
  • 2 db tojás
  • kb 70 dkg liszt /fajtától függően/

A krémhez:

  • 1 db kocka margarin (25 dkg)
  • 1 puncs puding
  • 1 gránátalma italpor
  • 4 dl víz
  • 15 dkg cukor

A mázhoz:

  • 20 dkg margarin
  • 20 dkg cukor
  • 1 cs. puncspuding
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:8 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összeállítjuk és jól kidolgozzuk. Lisztezett deszkán 3 lapot nyújtunk belőle, melyet egy nagy tepsi hátán sütünk ki.

Amíg a lapok sülnek elkészítjük a krémet.
A vizet a pudingporral felfőzzük és ha besűrűsödött belekeverjük a gránátalma italport, majd kihűtjük.A cukrot a margarinnal jó habosra kikeverjük, majd apránként a kihűlt pudinghoz keverjük. (ha apránként dolgozzuk bele, kevesebb az esélye hogy a margarin kicsapódik)
A krémet ketté osztjuk, és megtöltjük vele a lapokat.

Elkészítjük a mázat a sütemény tetejére.
A margarint a cukorral felfőzzük és a tűzről levéve belekeverjük a puncs ízű pudingport. Jól összedolgozzuk, majd a tészta tetejére kenjük.

A süteményt állni hagyjuk, hogy a lapok megpuhuljanak, és az ízek összeérjenek.

Kockákra szeletelve tálaljuk.

A gyerekeknek is nagy kedvence lesz ez a rózsaszín sütemény.

Értékeld a receptet

Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére