Főoldal / Desszertek / Rózsa szelet Edit konyhájából

Rózsa szelet Edit konyhájából

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Rózsa szelet Edit konyhájából

Rózsa szelet Edit konyhájából

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 20 dkg margarin
  • 5 dkg zsír
  • 15 dkg cukor
  • 1 db tojás
  • 2 ek. tejföl
  • 1 cs. sütőpor
  • 1 citrom leve és reszelt héja
  • 2 ek. kakaópor

A mázhoz:

  • 4 tojássárgája
  • 1 cs.vaníliás cukor
  • 15 dkg cukor

A lapok kenéséhez:

  • 6 ek. baracklekvár

A szóráshoz:

  • 20 dkg darált dió
  • 5 dkg kristálycukor
Elkészítési idő:1 óraFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:nem
Adagok:8 főreGluténmentes:nem
Nehézség:NormálLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk majd három cipóra osztjuk és az egyikbe beledolgozzuk a kakaóport.

Egy 24 × 39 cm-es tepsit sütőzsírpapírral kibélelünk.
Egy világos lapot az aljára nyújtjuk, megkenjük baracklekvárral, majd megszórjuk cukrozott darált dióval. Kinyújtjuk a kakaós lapot és a tepsiben lévőkre simítjuk. Megkenjük lekvárral, megszórjuk a maradék cukrozott darált dióval.
Végül a harmadik kinyújtott lappal befedjük.

A tetejét villával megszurkáljuk  és 190 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt megsütjük.
A máz hozzávalóit egy tálba tesszük és kikeverjük. A megsült meleg tészta tetejére simítjuk.

Ha kihűlt a sütemény és megszáradt a máz, szeletelve kínáljuk.

Rózsa szelet Edit konyhájából 4.00/5 (1 értékelés)

Vass Lászlóné (207 Recept)

Konyhamánia Edit Módra facebook oldalamon sok-sok receptet találtok még tőlem. Látogassatok meg ott is.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére