Főoldal / Szárnyas Ételek / Rozmaringos tepsis csirkecomb

Rozmaringos tepsis csirkecomb

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Rozmaringos tepsis csirkecomb

Rozmaringos tepsis csirkecomb

Hozzávalók:

(2 személyre)

  • 2 egész csirkecomb
  • 60 dkg apró szemű újburgonya (parázs burgonya)
  • 1 kisebb ág rozmaring
  • 1 gerezd zúzott fokhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma (egyben)
  • 2 fej lilahagyma (vagy vöröshagyma)
  • 1/2 citrom héja
  • 1/2 citrom leve
  • 2 ek. olíva olaj
  • 5 dkg vaj
  • só, bors
  • 1 nagy csokor petrezselyem
Elkészítési idő:1 óraFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:nem
Adagok:2 főreGluténmentes:igen
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A csirkecombokat megmossuk, megtisztogatjuk, majd a bőrét óvatosan fellazítjuk.
Bedörzsöljük sóval és alaposan bekenjük a bőr alatt és kívül is a puha vaj felével.
Borsozzuk, és a bőre alá 2-3 rozmaring levelet valamint kevés zúzott fokhagymát dugdosunk.

A burgonyát megmossuk, és mindegyiket kettévágjuk. Egy hőálló edénybe pakoljuk őket, majd ráhelyezzük a csirkecombokat.

A csirkecombokra csavarjuk a citromlevet, majd a combokat és a burgonyát is meglocsoljuk olíva olajjal. (használhatunk napraforgó olajat is, ha éppen az van otthon) Rápakoljuk a csíkokra vágott citromhéjat, az egyben hagyott gerezd fokhagymákat és még ízlés szerint sózzuk-borsozzuk, rozmaring leveleket szórunk rá.
Alufóliával lefedve 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, ahol szép lassan megsütjük.

Ha a hús már átsült, levesszük róla a fóliát, megszórjuk a húst és a burgonyát is kevés apró kockára vágott vajjal, majd fólia nélkül szép pirosra sütjük.
Tálalás előtt a burgonyát bőven megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel.
Ízlés szerinti savanyúsággal vagy salátával kínáljuk.

Mentés

Mentés

Mentés

Rozmaringos tepsis csirkecomb 5.00/5 (2 értékelés)

Marcsi (469 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére